Surströmmingsgärde

Det var en gång ett gäng Vajor som efter sommarens alla äventyr äntligen var återförenade. När sommaren börjar gå mot höst är det dags för det årliga surströmmingsgärdet.

Det var bubbel till fördrink och såklart surströmming till förrätt. Varmrätten bestod av goda pajer med lax, oliver och fetaost. Kvällen avrundades med en efterrätt av inbakad brieost, glass och hjortron.

Några Vajor lämnade sina poster, vilka blev fyllda av nya ivriga och nygamla peppade Vajor. Ävris bidrog med sin visdom om vad en rimlig åldersskillnad är och om kroppsbehåring mm. AnRen bjöd på bubbel så att jublet flödade!

Vi sjöng, skattade och hade en härlig kväll! Snipp snapp snut så var sagan slut (för denna gång).

Vaj vaj!

/FixaRen Petronella

 

 

☀️ Sommargärde ☀️

🎶 Ja det var en kväll i juni, då när sommaren är som bäst. Vajan festade hela natten som hon gillar allra mest. Alla Vajor satt och nynnade på en sommarmelodi. Det var sommar, det var Vajor och de dansade och sjön.

Mitt i vårat långa land fann vi vårt paradis, i FöstRens sommarstuga utanför Ö-vik. Ja det var en kväll i juni, när natten är som dag. Maten smakade som sommar, det var fest och det var glädje. Alla Vajor dansade och sjöng.

Vaj vaj vaj… 🎵

Med denna lilla trudelutt vill jag säga tack alla Vajor för vårterminen och tack för ett mysigt sommargärde!

Vaj vaj och glad sommar! ☀️

/FixaRen Petronella

Vajans infobroschyr HT17

Hallå alla vajor och nyfikna!

Vajan har en ny broschyr inför höstterminens start! Ladda ned den HÄR. En liten info-guide till vad vi är och vad vi sysslar med helt enkelt.

Alla som vill veta mer om Vajan och kanske gå med är välkomna till alla våra evenemang och aktiviteter- så är du nyfiken på vad vi gör är det bara att dyka upp på valfritt tillfälle! Hela kalendariet hittar du HÄR.

Maila gärna mig siren.vajan@gmail.com för att bli informerad via mail. Annars är det lättast att gå med i vår facebook-grupp där all information också publiceras!

Vajvaj!
SiRen Signe

Härkenresan 2017

Efter vårterminens slut var det äntligen dags för Härkenresa! Som vanligt var det Vajor som arbetat på Härken som följde med och resan gick i år till Riga! Ett fantastiskt bra val av resmål visade det sig. Vill du hänga med på vår Härkenresa nästa år? Engagera dig i styrelsen och jobba Härken! På Surströmmingsgärdet 26/8 väljs nästa styrelse, så se till att söka då!

Här är en massa bilder på vad vi hittade på i år:

Vi tog oss ut ur flera olika rum på Escape Room. SiRen Signe grät till och med en skvätt (rekommenderar inte Horror Room).

Gruppbild vid den fina solnedgången.  En staty som Vajor härmade galant.Månen var inte gjord av ost denna gång heller…

Ett skojigt träd i en fantastisk park hade färgglada remsor i sig.

Som sagt, otroligt fint i Riga. Här är alla! Medan några shoppade tog andra på sig uppdraget att leta en perfekt Gärdes-plats.

Platsen för Gärdet blev en succé! Både varmt och soligt med god mat.

Det var allt från Härkenresan 2017! Vill du hänga med nästa år? Engagera dig i styrelsen i höst och jobba på vår gask Härken så har du chansen!

Vajans 55-årsjubileum 2018!

Kära vajor!

Ni som har koll på Vajans tideräkning vet att vi närmar oss 55-årsjubileet av föreningens födelse. Det här vill vi självklart att så många som möjligt ska vara med och fira.

I föreningens arkiv har vi namn på tidigare styrelsemedlemmar men vi saknar ett smidigt sätt att kontakta och sprida information om det stundande jubileet. Vi har heller inte namn eller kontaktuppgifter till de vajor som inte suttit i styrelsen. Har du koll på din flock? Vill du hjälpa oss att sammankalla vajor från alla generationer? Kontakta jubileumskommittén på jubileum.vajan@gmail.com och hjälp oss att komma i kontakt med andra vajor som du tror skulle vara intresserade av informationen genom att bifoga deras mailadresser. Gå även med i Vajans facebookgrupp om du inte redan har gjort det.

Hör även av dig om du vill dela med dig av anekdoter från förr, tips på eller nomineringar till hedersvaja eller minnen från tidigare jubileer. Till jubileet gör vi en jubileumsutgåva av sångboken. I den vill vi inkludera äldre sånger som inte sjungs så ofta längre. Därför vill vi veta vad Vajan sjöng och vad Vajan skrev när du var aktiv. Har du skrivit en sång? Vilken? Vilka sånger måste vara kvar i sångboken och vilka måste in?

Det här vet vi om jubileet:
Datum: 3 mars 2018
Plats: Norrlands nation
Vad: Lunchgärde och jubileumsbankett
Hur: Fantastiskt och vajrikt!

Vaj vaj!
Jubileumskommittén

🌷🌷Vårgärde 2017 🌷🌷

Den 6:e maj var det dags för Vårgärde! Det här Gärdet är Vajans finsittning (vilket betyder att allt är lite extra vackert och vajerskt). Maten var superb som alltid och sällskapet var helt fantastiskt! Borden var dukade med ljuvligt våriga blombuketter och kvällens färg var rosa.

RenSkriva Ebba gjorde en dryckeslek av föregående Gärdesprotokoll och den gick ut på att när ens namn nämndes skulle en själv och den mitt emot dricka. Gärdesprotokoll är KUL (roligare och roligare ju fler klunkar vi tar)!

Vi fick bubbel! I sin iver spillde FörstRen Jennifer ut en halv flaska över bordet och hela sig…det kanske var lika bra för bubblet räckte gott och väl ändå. Kvällen var fylld av: glädje, skratt och gemenskap. Tack för en toppenkväll alla underbart härliga och sjukt snygga Vajor!

Vore vi ödmjuka vore vi perfekta 😉

Vaj vaj 🌷🌷

/FixaRen Petronella

 

 

 

Mellangärde på Vajans skola för häxkonster och trolldom

Den 17:e mars samlades många glada Vajor i Strömsholm för vårterminens mellangärde. Efter mingel och fördrink var det dags för sorteringsceremonin i den stora salen. Rummet darrade av förväntan! McGonagall ropade upp eleverna och Dumbledores sorteringshatt placerade alla i skolans elevhem: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin.

Allt med kvällen var magiskt! ✨⚡️ Den fantastiska menyn lagad av Vajans egna husalfer bestod av: polyjuice potion (gazpacho med avokado) till förrätt, kycklinglår eller grillade halloumispett med sötpotatispaj till varmrätt och Harrys födelsedagstårta till efterrätt. Tårtan var det godaste jag har ätit på länge!

Stora salen var fylld med magiska föremål och magiska varelser. Där fanns allt från kvastar, kvickar och monsterböcker till Moaning Myrtle, Quirinus Quirrell och Fleur Delacour. Vår kreativa RenSkriva ugglan gjorde en dryckeslek av föregående gärdesprotokoll och vi drack när något bordlades eller när Märta fick feeling, kan avslöja att det blev en blöt kväll.

ÄVRIS bidrog som alltid med sin vishet och Dumbledore och Snape fick visa vad flygande Vajan är för något (vilka fanfiction möjligheter!). Styrelseposterna blev fyllda och hela sju nya Vajor blev invalda. Invalsuppgiften var att spela upp den första deltävlingen i turneringen i magisk trekamp. Drakar sprutade eld och ägg krossades men deltagarna klarade sig igenom uppgiften och blev fullvärdiga Vajor!

Tack alla vackraste Vajor för en helt magisk kväll! Magisk tack vare Harry Potter-temat men ännu mer magisk tack vare er!

Sorteringsceremonin och det är moaning Myrtles tur.

 

Polyjuice potion till förrätt (ingen hade fått katthår i sin soppa som tur var).

Ginny Weasley och pygmepuffen Arnold.

Biträdande rektor Minerva McGonagall, ugglan Ebba, rektor Albus Dumbledore och professor Severus Snape.

Hufflepuff- eleven Emelie och Fleur Delacour.

Ravenclaws och Slytherins elevhemsbord.

Harry Potter och Gryffindor-eleven Celicia.

Gryffindor-eleven Rebecca, Draco Malfoy och professor Sybill Trelawney.

Professor Quirinus Quirrel håller tal om att inte ens veritaserum kan få honom att avslöja vad som händer under kvällen.

Bellatrix Lestrange och professor Dumbledore.

 

Dumbledore och Snape i flygande Vajan!

Harrys födelsedagstårta till efterrätt 👌


Vajan, after all this time?

Always ❤ /FixaRen Petronella