Mellangärde på Vajans skola för häxkonster och trolldom

Den 17:e mars samlades många glada Vajor i Strömsholm för vårterminens mellangärde. Efter mingel och fördrink var det dags för sorteringsceremonin i den stora salen. Rummet darrade av förväntan! McGonagall ropade upp eleverna och Dumbledores sorteringshatt placerade alla i skolans elevhem: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin.

Allt med kvällen var magiskt! ✨⚡️ Den fantastiska menyn lagad av Vajans egna husalfer bestod av: polyjuice potion (gazpacho med avokado) till förrätt, kycklinglår eller grillade halloumispett med sötpotatispaj till varmrätt och Harrys födelsedagstårta till efterrätt. Tårtan var det godaste jag har ätit på länge!

Stora salen var fylld med magiska föremål och magiska varelser. Där fanns allt från kvastar, kvickar och monsterböcker till Moaning Myrtle, Quirinus Quirrell och Fleur Delacour. Vår kreativa RenSkriva ugglan gjorde en dryckeslek av föregående gärdesprotokoll och vi drack när något bordlades eller när Märta fick feeling, kan avslöja att det blev en blöt kväll.

ÄVRIS bidrog som alltid med sin vishet och Dumbledore och Snape fick visa vad flygande Vajan är för något (vilka fanfiction möjligheter!). Styrelseposterna blev fyllda och hela sju nya Vajor blev invalda. Invalsuppgiften var att spela upp den första deltävlingen i turneringen i magisk trekamp. Drakar sprutade eld och ägg krossades men deltagarna klarade sig igenom uppgiften och blev fullvärdiga Vajor!

Tack alla vackraste Vajor för en helt magisk kväll! Magisk tack vare Harry Potter-temat men ännu mer magisk tack vare er!

Sorteringsceremonin och det är moaning Myrtles tur.

 

Polyjuice potion till förrätt (ingen hade fått katthår i sin soppa som tur var).

Ginny Weasley och pygmepuffen Arnold.

Biträdande rektor Minerva McGonagall, ugglan Ebba, rektor Albus Dumbledore och professor Severus Snape.

Hufflepuff- eleven Emelie och Fleur Delacour.

Ravenclaws och Slytherins elevhemsbord.

Harry Potter och Gryffindor-eleven Celicia.

Gryffindor-eleven Rebecca, Draco Malfoy och professor Sybill Trelawney.

Professor Quirinus Quirrel håller tal om att inte ens veritaserum kan få honom att avslöja vad som händer under kvällen.

Bellatrix Lestrange och professor Dumbledore.

 

Dumbledore och Snape i flygande Vajan!

Harrys födelsedagstårta till efterrätt 👌


Vajan, after all this time?

Always ❤ /FixaRen Petronella