Gärden

Gärden
Gärden är Vajans högsta beslutande organ, men inte bara det! Det är också ett tillfälle för oss att umgås, babbla, sjunga samt äta och dricka gott (läs: lingon). Under gärdet tar vi upp en rad punkter som kan gälla allt från ekonomisk redovisning till nästa arrangemang till ÄVRIS frågestund där vi blir, om inte klokare, så åtminstone roade. Vajan vet att förena nytta med (mest) nöje!
Under året har Vajan sju gärden, de sker som följer:
Vårtermin
Valgärde
Sker i början av vårterminen. Under detta gärde byts stora delar av styrelsen ut, bland annat vår ordförande FörstRen. Sök en styrelsepost! Posterna som byts ut på Valgärdet är FörstRen, AnRen, FixaRen, MataRen I, BaRen och FyllRen I och II. Har man tur kommer också Vajans lag till Birkarlarenneth att presentera sig.Mycket spännande!
Mellangärde
Sker ungefär i mitten av terminen. Har allt som oftast ett tema och det är också under dessa gärden vi väljer in nya vajor! Håll utkik efter mellangärdet om du vill bli invald i Vajan alltså!
Vårgärde
Sker i slutet av vårterminen. Då knyter vi ihop säcken så att säga och firar det stundande sommarbetet.

Sommar
Sommargärde
Brukar anläggas i hemorten, senast i Luleå, där vi håller gärde men också sysslar med en rad andra saker så som party på den lokala pizzerian, minigolf, bastubadning och allt annat som vi känner för att göra. Följ med nästa gång och och semestra som en sann Vaja!

Hösttermin
Surströmmingsgärde
Det som först bör sägas är: det erbjuds annan mat än just surströmming! Men för oss som älskar surströmming och finslipat vår rensningteknik kan erbjuda lite surströmmingsskola för er mer skeptiska! Förutom den fantastiska fisken och det kära återseendet efter sommaren byts delar av styrelsen ut, sök! Posterna som väljs på surströmmingsgärdet är RenSkriva, SiRen, MataRen II samt FyllRen I och II.

Mellangärde
Precis som under vårterminens mellangärde inträffar detta i mitten av terminen och har ofta ett tema. Under mellangärden väljs nya Vajor in i föreningen så är du ny – håll utkik efter detta gärde!

Julgärde
Vi äter julbord och firar den kommande ledigheten! Har man tur så kanske man får se en livs levande julgran och har man ännu mer tur så kanske man får sitta i tomtens knä (han brukar sällan spela svår)!