Övrig verksamhet

PubVajan
Vajan samlas varje termin för att gå på pub! Detta sker ofta spontant och vill du hänga med så gå med i Facebookgruppen för löpande information.
Antikrundan
Är Vajan och Birkarlarnas pubrunda. Namnet kom till efter en pubrunda när partyglada ungvajor och Birkarlarnas äldre garde skulle ta sig runt bland stadens nationer. Hur det slutade finns det många historier om, följ med nästa gång så kanske du får veta. Antikrundan brukar ske en gång per termin och antalet antikviteter brukar variera från termin till termin.

Jobba med Vajan
För att Vajans sammankomster ska vara så billiga som möjligt och passa en studentskas plånbok, behöver Vajan pengar. Det får vi genom att arrangera Härken men också genom att jobba på nationen. Vajan är en flitig förening som ofta anlitas till att servera sittningar och middagar. Det kanske viktigaste jobbet är det som vi utbyter med andra föreningar. Det betyder att vi jobbar gratis för dem på deras gasker så jobbar de gratis för oss på Härken och det är superbra!

Kulturvajan
Någon gång under året brukar Vajan hitta på något kulturelt. Vi har t ex. varit på rundvandring i Uppsala domkyrka och besökt bageriet där Polarbröders grundare verkade. Det kan också vara besök på något av Uppsalas sevärdheter eller en utflykt till Stockholm och besök på ett museum.

Föreningskvällar
På en föreningskväll är hela Norrlands fyllt av alla föreningar. Ibland är det en enda stor sittning med alla föreningar eller mindre med bara några föreningar. Man har ett särskilt tema för såväl kläder, mat och dryck. Efter sittningen är det party hela natten lång som brukar avslutas med en bastu på Studentvägen